Angsthazen beslissen niet

‘Ik wist eigenlijk al lang dat ik hem moest ontslaan, maar heb nog een half jaar gewacht’, zei een klant onlangs tegen me.

Waarom duurt het toch zolang voordat we een beslissing definitief nemen die we al lang hadden moeten nemen?

Je kan er lang over praten, maar eigenlijk is het heel simpel. Knopen worden pas doorgehakt als je bereid bent de consequenties daarvan te accepteren.

Wie geen angsthaas is werpe de eerste steen!

9 antwoorden
 1. Damen Fashion
  Damen Fashion zegt:

  Beslissingen neem je niet direct als je denkt dat je onvoldoende informatie hebt. Daarom wachten we. Het is zaak om te zorgen voor voldoende informatie en zo sneller tot besluiten te komen. De druk ligt eerst op de informatie en duidelijkheid en dan op de beslissing. We willen eigenlijk niet graag iets direct uitzoeken, geen tijd of geen zin of te lui. Sommigen wil geen confrontaties aangaan, maar dit is natuurlijk nooit een argument. Elke manager neemt besluiten als alles duidelijk is. Anders ben je geen manager.

  Leon Damen

 2. Erwin Buijs
  Erwin Buijs zegt:

  In het kader van een moeilijke beslissing nemen heb ik een keer een uitspraak van iemand gehoord. Iets wat onsmakelijk maar wel duidelijk.
  “op een drol moet je niet kauwen, die moet je snel doorslikken”

 3. kim buitelaar
  kim buitelaar zegt:

  Veel mensen willen aardig gevonden worden, stap af van het idee dat je door iedereen aardig gevonden moet worden en doe datgene wat nodig is. Linksom om rechtsom hebben ze toch altijd wel wat te zeuren! Dus doe dat geen wat belangrijk is voor jou of je bedrijf en neem afstand. En laat ze allemaal maar lekker lullen…

  Niet beslissen is vastlopen, en vastlopen is geen vooruitgang! Dan ga je roesten!

 4. leefhöbber
  leefhöbber zegt:

  Dus managers, snel beslissen anders wordt het verroeste drollen kauwen.
  Slikken maar!

Reacties zijn gesloten.