‘Nerds’ op het creatieve pad

Ik ben eens getuige geweest van een groep hoogopgeleide techneuten die een training ‘creatief denken’ voorgeschoteld kregen.

Het is alsof je Steven Seagal cast voor de hoofdrol in een romantische komedie. Komisch is het wel. Als je de factuur niet hoeft te betalen tenminste.

Mensen: sommige dingen zijn nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Ga dan ook niet proberen om krampachtig dingen te doen waarvan je vooraf – ook zonder creatief te denken – vast kunt stellen dat het niet gaat lukken.

1 antwoord
  1. Chris Hamans
    Chris Hamans zegt:

    Hoogopgeleid is niet identiek met goed opgeleid! Techneut of ……..
    Een opleiding waarin het scheppende creatieve vermogen niet ontwikkeld wordt tot een een niveau dat “passend is bij de kwalificatie hoogopgeleid” diskwalificeert die zelfde opleiding: de inflatie van het opleidingsniveau. Ik durf mij zelf een nerd te noemen, en heb (in 1973) zo’n opleiding afgesloten. Ik mag nu terug kijken op een succesvolle carrière gespeend met veel creativiteit. Maar met CREATIEF sleutelen aan de definities van “nerds”, “creativiteit” en “hoogopgeleid” en “iedereen” kom je ook met deze uitspraken goed weg. Moeten we misschien eens “normeren”.

Reacties zijn gesloten.